Lamina Veneer (Yaprak Diş)

Yüz estetiğinde güzelliğinizin ortalama %40’ı güzel bir gülümsemeden gelir, %20’si burun, %15’i göz ve çevre dokulardır. Bu oranlardan da anlaşılacağı üzere yüz estetiğinin tamamı ağız ve çevre dokulardan meydana gelmektedir. Peki günümüz diş hekimliğinde ngüzel bir gülüşe nasıl  sahip olabilirsiniz?

 

Diş hekimliğinde estetik  açıdan bilinen teknolojik gelişmeler ile artık bunu kalıcı olarak başarmak uygun bir hasta ve hekim ilişkisi ile mümkün hale gelmiştir. Günümüzde estetik beklentilerin artmasıyla beraber diş hekimliğinde de gülüş tasarımı ile ilgili işlemlerde laminate veneerlerin popülaritesi artmıştır. Lamine dişler ile gülüş hattına giren tüm dişlerin yanı sıra estetik kaygılara yol açan tek dişinize de uygulanabilerek yeni bir gülüşe ve dinamizme sahip olabilirsiniz.

 

Lamine Kaplama nedir?

 

Lamine kaplamalar dişlerin ön yüzeyine minimum aşındırma ile bazen de hiç aşındırma yapılmadan  ince tabakalı porselenlerdir. Bu ince yaprak porselenler sayesinde dişlerdeki renk, şekil ve anomalilerden kaynaklanan düzensizlikler estetik olarak düzeltilmektedir. Lamine kaplamalarla elde edilen beyazlık daha kalıcıdır; sigara, çay, kahve gibi doğal dişlerde renklenmeye neden olan faktörlerin laminate veneerlerde renklendirici etkisi çok azdır. Bu ince yaprak porselenlerin kalınlıkları vakaya göre 0,2 mm ile 0,7 mm arasında değişkenlik göstermektedir.

Diş hekimliğinde kullanılan diğer kaplama yöntemlerine göre en ince ve estetik çalışmalardır. Yapıştırma sistemleri kimyasal olarak diğer yöntemlerden farklı olarak lazer ile yapılmaktadır. Böylece daha sağlam ve dayanıklı bir sonuç elde edilebilir. Lamine veneer ile hastalarımıza toplamda 2 seans 1 haftada 10 günde yeni bir gülüş dizayn kazandırabiliyoruz. Bu süreçte kliniğimize başvuran hastalarımızın öncelikle tam yüz ve ağız fotoğraflarını çekiliyor. Daha sonra gerekirse dişlerin laminate yerleştirilecek ön yüzeylerinde minimal aşındırma işlemi gerçekleştiriliyor. Son olarak çekilen yüz fotoğraflarının anatomik noktalarını referans alarak hastanın yüzünde düzgün bir gülümseme elde etmeye çalışıyoruz. Tabii ki hastalarımızın dişlerinde de istekleri doğrultusunda değişiklik uygulayabiliyoruz.

Daha sonra bir hafta sonunda 2. seansta dişleri hastamıza gösteriyoruz, onaylarını alıyoruz ve laminatelerini yerleştiriyoruz. Bu süreçte hastalarımız değişiklik talep ederse bunları dişleri ayarlayarak yapıyoruz. Lamine kaplamalar yerleştirildikten sonra her hastamıza ağız bakımının nasıl olması gerektiği konusunda gerekli bilgi veririm çünkü diş hekimliğinde ne yapılırsa yapılsın yapılan işin ömrü hastanın işlem sonrası bakımına bağlıdır. Kısacası %50 hastanın hekiminin el hassasiyeti, %50 hasta bakımı diyebiliriz.

Lamina veneerlerde ekstra bir özen gösterilmesine gerek yoktur. Günde iki kez (diş yüzeyinde en az 2 dakika) dairesel masaj yaparak fırçalamak ve yatmadan önce diş ipi kullanmak yeterlidir. Ayrıca günümüzde pek çok insan dişlerinin kesilme ve aşındırma nedeniyle geri dönüşü olmayan zararlar görmesinden korkmaktadır.

Bu tip hastalarda Non-Prep laminate veneerler dişlerde herhangi bir kesilme veya aşındırma yapılmadan yerleştirilir. Non-Prep laminate yapılabilmesi için diş yapısının ve ark oluşumunun dikkate alınması gerekir.

Bu sayede aşındırma, kesi ya da anestezi dahi yaptırmadan rahat bir şekilde güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Hoş bir gülümseme, tüm ilişkilerinizde her zaman güçlü bir araçtır.

 

Gülümsemenin sosyal hayatınızı güçlendireceğini unutmayın.Gülümseme insanları bir araya getirir, samimiyeti artırır ve gerilimi azaltmak için güçlü bir araçtır.